Старши треньорът на Марек Тенчо Тенев е доволен от първия етап на предсезонната подготовка на отбора, който завърши с контролна среща в санданското село Вълково с
втородивизионния тим на Верея Стара Загора. Мачът завърши 2:0 за състава на дупничани с голове на Тодор Колев/17/ и Крум Бибишков /48/. 

“Доволен съм от старанието на футболистите, показано и в подготовката по време на първия ни лагер тук, така и в днешната среща срещу Верея, които за мен са много добър отбор, с много качествени футболисти, приятно съм изненадан от тях”, коментира пред Тенчо Тенев.

“Нормално е да има пропуски и слабости в този подготвителен етап, но като цяло съм доволен. Добре се представи и най-новото ни попълнение Тодор Колев, надявам се да разкрие още по-добре качествата си занапред. Трябва ни още сила, повече мощ в атака и повече точност, за да се реализират положенията, които създаваме. Благодарен съм на
ръководството на клуба в лицето на Иво Паргов, на кмета на Дупница за условията, осигурени ни за първия етап от подготовката. Кондиционно отборът е добре, но има какво още да се работи. Хубаво е да имаме още един-два по-сериозни противника за следващите ни контролни мачове, първият от които е на 4 февруари с благоевградския Пирин”, каза още старши треньорът на Марек.

Старши треньорът на Верея Радостин Кишишев също изказа задоволство от представянето на своите футболисти в днешната контрола, независимо от загубата. С нея и за старозагорския отбор приключи лагерът си в района.

“Два-три пъти съм по-доволен от това, което те показаха в предишната контролна среща с Пирин Благоевград, която загубихме със същия резултат”, каза той.

“Момчетата показаха една добра кондиция - първото и най-важното, защото сме в подготвителен период. Но това, че създадохме доста положения много ме радва, друг е въпросът, че ги изтървахме. Мисля, че стана много добра контрола, теренът е перфектен и двата отбора бяха коректни, без груби влизания, защото е важно момчетата да се опазят без контузии. Предстои ни втори лагер за осем дни в Анталия, където са планувани три контроли. Там трябва да доизбистрим титулярния състав и да се опитаме да изградим стил, който да е доминиращ в тази втора дивизия, където играем. Целта е да запазим мястото си в нея, засега сме четири-пет места отдолу-нагоре, а първите две места са много далеч от нас. Постижима цел е шесто-седмо място, а класиране по-нагоре ще означава, че сме надскочили очакванията”, заключи Кишишев. /БТА