Старши треньорът на Марек Тенчо Тенев е доволен от първата контрола, в която неговият тим спечели с 2:0 в срещу втородивизионния Пирин Разлог с голове на Еньо Кръстовчев /27 мин. - дузпа/ и Крум Бибишков /62 мин./. Това той каза след мача, игран на терена в санданското село Вълково при много силен вятър, който доста затрудни футболистите от двата състава.

"Най-важното е, че имахме възможност за игрова практика, каквато ни липсваше досега, коментира наставникът на Марек. Доволен съм от старанието на всички футболисти през целия мач. Практически играхме две полувремена с два различни състава. На този ранен етап от подготовката съм доволен от постигнатите резултати. Предстои ни контролен мач в понеделник в гръцкия град Ксанти с румънския Рапид Букурещ. Условията ни за подготовка в гр. Сандански и на терена в село Вълково са много добри."

Относно селекцията Тенчо Тенев каза, че продължава да очаква още двама нападатели, без да назове имена.

Днес в състава на Марек се появиха и новите попълнения - дефанзивният полузащитник Илиан Гаров, който идва от Исландия, както и двамата атакуващи футболисти Томислав Павлов от благоевградския Пирин и Георги Василев от Локомотив София, асистирал за гола на Крум Бибишков в днешната контрола.

Мартин Кавдански е на проби до края на седмицата в Ханза Рощок от третата германска Бундеслига и ако не бъде одобрен там, ще се завърне в Марек, съобщи Тенев.