Арбитърът Таско Тасков бе наказан за 6 мача след скандалното съдийство в мача Ботев Пловдив - Лудогорец Разград (0:1).

По-сериозно наказание отнесе страничният рефер Цветан Трифонов, който бе санкциониран да не вее флага в 15 срещи и получи последно предупреждение за изваждане от ранглистата на професионалните съдии.

Тъч реферът на двубоя Славия - Ботев Пд Георги Славов е наказан от Съдийската комисия на БФС с изваждане от съдийството за неопределено време.

 

Ето и какво съобщи БФС за наказанията:

След като изгледа внимателно пълен видеозапис от срещата „Ботев“ – „Лудогорец“ от 14-ия кръг на „А“ ФГ, изиграна на 28.11.2012 г., Съдийската комисия при Българския Футболен Съюз взе следните решения:

1. За цялостното му незадоволително представяне във въпросната среща и получена оценка под 7,5 от съдийския наблюдател наказва с лишаване от съдийски права за 6 срещи главния съдия Таско Тасков.

2. За цялостното му незадоволително представяне и допускане на груба грешка, която влияе върху крайния резултат от срещата, и получена оценка под 7,5 от съдийския наблюдател наказва с лишаване от съдийски права за 15 срещи асистент-съдията Цветан Трифонов. На същия е наложено и последно предупреждение за изваждане от ранглистата на професионалните съдии. 

След като изгледа видеозапис от срещата „Славия – „Ботев“, 1/8-финал от турнира за Купата на България, играна на 02.12.2012 г., за незадоволително представяне, разминаващо се с ранга му на международен асистен-съдия, и допусната груба грешка Съдийската комисия наказва с лишаване от съдийски права за неопределен период от време и последно предупреждение за изваждане от ранглистата на международните асистент-съдии Георги Славов.