Главният съдия на мача от 14-ия кръг на А ФГ Ботев – Лудогорец Таско Тасков и помощниците му Цветан Трифонов и Валентин Добрев са със спрени права по изричното настояване на президента на Българския футболен съюз Борислав Михайлов. От Съдийската комисия обявиха, че ще изгледат внимателно видеозапис от мача Ботев – Лудогорец и ще излязат с официално решение относно кариерата на съдийската бригада в този двубой.

Двата спорни момента в мача между Ботев и Лудогорец са отмененият гол на Иван Цветков и играта с ръка на Франк Гела в наказателното поле на разградчани.

Таско Тасков коментира по следния начин играта с ръка на Гела: „Всички коментират относно играта с ръка на Гела, даже не знам как се казва - за мен това не е спорен момент. Никъде в света такава дузпа не може да се отсъди!”

Председателят на съдийската комисия Никола Джугански обаче е на различно мнение от това на Тасков: „Изгледах спорните моменти и меко казано съм разочарован.”

Мениджърът на съдиите и бивш техен шеф Костадин Костадинов защити Таско Тасков и каза, че той правилно не е отсъдил дузпа в полза на Ботев: „Подобни ситуации не се свирят от 3 години и това са изискванията на УЕФА и ФИФА. Футболистът на Лудогорец Гела игра неволно с ръка в наказателното поле.”

Само, че само преди година и седем месеца в Стара Загора Таско Тасков свири дузпа за подобна неволна игра с ръка на Мариян Огнянов в наказателното поле на Левски по време на мача с Берое (3:2) от 23-я кръг на А група. Или новото правило е от по-скоро, а не от 3 години, както твърди Костадин Костадинов или има двоен аршин към две сходни ситуации. След мача Таско Тасков дори се извини на Берое за друга ситуация от срещата, в която съдията не даде авантаж, а спря голова възможност за старозагорци.

Вижте репортажа от мача между Ботев и Лудогорец! Играта с ръка на Гела може да видите в 47-та секунда от видео материала.

Вижте репортаж от мача преди година и седем месеца между Берое и Левски! Играта с ръка на Мариян Огнянов в наказателното поле може да видите на 3,15 минута.