Българският рефер Таско Тасков получи наградата "Кавалер на честната игра" по време на церемонията по връчването на наградите „Футболист на футболистите”.

„Доволен съм, защото от Асоциацията на българските футболисти са видели, че това е чисто човешка грешка, а не умишлена. Съдиите сме част от играта и грешките също ги има в играта. Доволен съм на 100% от мачовете, които съм ръководил до този момент. Това, което се случи с Антон Генов е много грозно и просто нямам думи. Следващият мач на Черно море ще го ръководя аз, но искам да кажа, че тази постъпка от тяхна страна е много грозна”, сподели реферът, след като бе удостоен с наградата.

„Силната черта в моя характер е спокойствието, което е много важно, когато си съдия. Винаги излизам за мач много спокоен, с чиста глава, и нямам никакви проблеми с мачовете, което е голям плюс за мен. Въпреки инцидента, отивам във Варна спокоен и ще свиря това, което виждам.”

„Не деля съдиите на млади и стари. Според мен всички се стараят да отсъждат това, което виждат на терена. Отборите почнаха да ни приемат и тези грешки, които допускаме от време на време без тях не може и ръководителите във футболните клубове почнаха да ги приемат като част от играта. За съжаление, се случи това с Генов на центъра на София. Още веднъж казвам, че за мен това е много грозно, но всички съдии се обединяваме и стоим зад него, все пак той е топ реферът на България и се надяваме повече да няма такива неща”, добави Тасков.

„Аз съм така възпитан, че с каквото се захвана, искам да стигна докрай. Аз затова не казвам кой ми е любимият отбор в Европа, защото след 5-6 години ще му свиря на финал в Шампионската лига и тогава ще ме атакуват. Не знам кога ще почна да свиря в Европа, има си съдийска комисия, тя преценява, но аз лично се чувствам готов”, завърши българският рефер.