Бившият централен защитник на Черно море Танко Дяков от вчера е футболист на Локомотив Сф и вече е на лагера на отбора в Банско, където тази сутрин направи първа тренировка.

„Интересът към мен от страна на Локомотив е отпреди двайсетина дни, след края на първенството. Имах някои предложения от чужбина, но от Локомотив бяха много настоятелни и затова реших, че няма защо повече да чакам и подписах с отбора. В Черно море играх 3 години и доста преди да се появи интересът към мен от Локото, с тях се бях разбрал, че ще сменя обстановката“, сподели за Гонг 193-сантиметровият футболист.

С неговото привличане , както и с това на 194-сантиметровият босненец Мирза Мешич и 189-сантиметровият македонец Мариян Андонов, средният ръст в Локо София скочи значително.

Той не вижда никакъв проблем в това, че доскоро с Черно море той е бил основен конкурент за Европа на Локомотив София. „Между двата тима винаги са ставали напечени мачове, но за мен това е нормално и не виждам нищо нередно“, добави той.

Старозагорецът призна също, че тръпката от участието в Европа е различна и той я е усетил по време на двете си участия с Черно море в последните години. „Да, това бе един от основните мотиви да подпиша с Локо Сф“, завърши Дяков.