Двама от най-големите таланти на Левски – близнаците Радослав и Борислав Цоневи са на проби в полския отбор Погон Шчешин, а компания им прави и бившият футболист на ЦСКА Румен Трифонов, съобщават полските медии.

Евентуалният трансфер на Трифонов е съвсем очакван, тъй като в момента той е свободен агент, след като от ЦСКА решиха, че им е ненужен и не подновиха договора му.

За разлика от него обаче, трансфер в Полша на братята Цоневи би бил доста изненадващ. В последния сезон двамата доста често намираха място на резервната скамейка на „сините“ и записаха по няколко мача в А група, а много привърженици на Левски се надяваха в близкото бъдеще те да бъдат основни футболисти на отбора.

Близнаците обаче нямат подписани професионални договори с Левски и по тази причина имат право да преминат в друг отбор без проблеми.

Отборът на Погон е новак в Екстракласа, след като през миналия сезон е завършил на второ място в първа лига.

Тримата българи вече са направили и първите си минути с екипа на Погон по време на контролата с Краковия Краков, завършила 0:0. Трифонов и Борислав Цонев са изиграли цял мач, а Радослав Цонев е играл до 64-а минута.

В материала се споменава, че Румен Трифонов има мачове за националния отбор на България, а през миналото лято е бил близо до трансфер във Висла Краков.

Относно близнаците, вицепрезидентът на Полон коментира: „Те са млади, много универсални и талантливи играчи.“

Очаква се в близките дни да бъде взето решение, дали триото българи ще бъде привлечено в полския отбор.