Първият противник на ЦСКА по време на лятната подготовка в Турция е и може би най-любопитният, и дори екстравагантен, съперник, когото „червените” ще срещнат тези дни.

Иранският ФК Сепахан е нещо като местна версия на нашия Литекс. Тимът успява преди десетина години да разбие хегемонията на двата гранда от Техеран Персеполис и Естегал. От създаването на Иранската Про-лига той е най-успелият клуб, печелейки първото място четири пъти, включително последния сезон. Най-големият международен успех пък идва през 2007 година, когато тимът стига до финала на Азиатската Шампионска лига, който губи от Урава /Япония/. За лош късмет, няколко месеца по-късно отново същият японски тим се изпречва пред Сепахан в четвъртфинала на Световното клубно първенство. Все пак преди това иранците успяват да постигнат престижна победа и на този форум, отстранявайки тим от Нова Зеландия.

Не по-малко популярно е и местното дерби на град Исфахан между Сепахан и Зоб Ахан. Дори има традиция двата тима да се изправят за трофей, преди началото на всяко ново първенство. Голямата гордост за предстоящия съперник на ЦСКА е фактът, че през 2010 година Международната организация по футболна история и статистика го определи като най-успешния ирански футболен тим за първата декада на новото столетие. Също така клубът бе поставен на повече от доброто 8-о място сред всички тимове в цяла Азия. Преди няколко години бе направен конкурс, кои са топ-марките на град Исфахан и първото място категорично бе спечелено от ФК Сепахан.

След като през есента на миналата година Златко Кранчар изненадващо бе уволнен от поста наставник на Черна гора, хърватинът стоя без работа само няколко часа. Той пое Сепахан и в първия си мач завърши 0:0 в голямата битка срещу Персеполис, чиито наставник бе две години по-рано. Кранчар успя да стабилизира отбора след колебливия му старт в шампианата и да донесе четвъртата титла, както и Суперкупата на Иран седмица след това.

В състава на Сепахан няма много чужденци – всъщност на този етап са само трима. Това са бразилците Жануарио и Бруно Кореа, както и албанския национал Шевахир Сукай. Оригиналният екип на ФК Сепахан е в жълто и черно.