Съдийската комисия към БФС извади скандалния арбитър Ахмед Ахмед от листите с рефери до края на сезона. Снощи съдията предизвика сериозни полемики с решението си първо да отмени, след което да признае, а в крайна сметка отново да отмени изравнителен гол за Литекс срещу Левски в първия четвъртфинален мач помежду им за Купата на България.

Като основни причини за наказанието СК изтъква „незадоволително представяне и получена ниска оценка“ и ще преценява допълнително дали ще включи Ахмед Ахмед в листата за сезон 2013/2014.

Неговият асистент Георги Ковачев също бе санкциониран с лишаване от съдийски права за 15 срещи.

Eто и пълният текст на решението:

Р Е Ш Е Н И Е

СК при БФС 14.03.2013 г.

За незадоволително представяне и получена ниска оценка на футболната среща - 1/4 финал за купа България между отборите на „Левски” и „Литекс” /Лч/ , СК при БФС наказва съдията Ахмед Ахмед с лишаване от съдийски права до края на спортно- състезателната 2012/2013 г. и запазва правото си да прецени оставането му в ранглистата за сезон 2013/2014 г.

За незадоволително представяне и получена ниска оценка на футболната среща - 1/4 финал за купа България между отборите на „Левски” и „Литекс” /Лч/, СК при БФС наказва асистент съдията Георги Ковачев с лишаване от съдийски права за 15 срещи.