Съдията Ахмед Ахмед явно е изумил с решенията си по време на мача Левски – Литекс и хора от редица европейски грандове, дошли на „Георги Аспарухов“ да наблюдават дербито.

Официалният сайт на ловчанлии информира, че сред ложите са били главните скаути на италианските Ювентус, Сампдория, Палермо и Лацио, немския Хамбургер, както и вицепрезидентът на хърватския Динамо Загреб.

Техническият секретар на Литекс Орландо Морера, който е придружавал част от гостите, разкри, че те са останали шашнати от решенията на рефера.

„Гостите, които си личеше, че са видели какво ли не по цял свят, бяха видимо изумени от съдийските грешки и цялостното поведение  на рефера. Особено фрапиращите ситуации със спестения директен червен картон за удар без топка и признатия и после отменен гол на Литекс в продължението. В разговор с мен споделиха, че по европейските критерии и още един играч на домакините е заслужавал втори жълт картон за грубо влизане с двата крака срещу Славчев. Като цяло всички бяха разочаровани и недоумяваха защо арбитърът не остави отборите  да се надиграват с футболни аргументи на терена, а той се превърна в център на вниманието и развали подобно дерби, за което имаха информация, че е лицето на бг-футбола през последните години“, сподели Морера.