Собственикът на Черноморец Бургас Митко Събев прие изключително спокойно новата загуба на тима, тъй като е реалист и повече го интересува не случващото се в момента, а дългосрочните планове на клуба.

„Загубите не ме притесняват, това е спорт, който разбира от спорт, разбира, че това се случва”, каза Събев след загубата с 1:2 като гост на Локомотив Пловдив.

„При мен разочарование няма. Защо трябва да има разочарование, след като ние се опитваме да направим един действително европейски клуб? В България трябва да се разбере, че това е много отговорна задача, трябват много специалисти, ние в момента градим.”

„Това, че имаше повече успехи, заблуждава вас, а не нас. Ние знаем къде се намираме и как да вървим напред.

„Естествено, че евротурнирите стоят като цел, но нали за това е спорт. Излизаме и желаем да победим. За нас това не е фатално, има много по-важни неща, които трябва да изградим.”

„Естествено, че няма да бъде трагедия. 16 отбора са, не могат всички да бъдат в Европа. Искаме да играем в Европа, но ако отборът не е готов, дори да бъдем трети или четвърти и нищо не постигнем, какъв смисъл има”, заяви Митко Събев и обяви, че мениджърът Красимир Балъков не подлежи на смяна.