Локомотив Пловдив взе първа победа през пролетния полусезон, като се наложи с 2:1 над Черноморец на свой терен. „Смърфовете” зарадваха феновете си на „Лаута” с много активна игра, а като цяло двубоят бе интересен за родните стандарти. Положения не липсваха и пред двете врати, но по-точния мерник на Локомотив, и настоятелните атаки на домакините дадоха резултат. Едва с два гола назад, Черноморец се сети да играе, но до края „акулите” успяха да върнат само едно попадение.

Локомотив спечели мача, но загуби титулярния си вратар Кирил Акалски, който получи травма в бедрото и напусна принудително. Добрата новина пък бе завръщането на Дани Кики в състава на пловдивчани. Кики изтърпя дълго наказание, след боя на мача с Ботев през есента, и за първи път от 29 октомври 2009 влезе в игра.

Двата състава се хвърлиха здраво в мача от първата минута, и началния четвърт час бе сериозно накъсват от нарушения. Повечето опасности логично идваха от центрирания след статични положения, но те не водеха до попадения. В 20-та минута отборите си размениха по една голова възможност, като Здравко Лазаров показа качествата си с нещо средно между задна и странична ножица, но би право във вратаря. От другата страна последва разбъркване след като Акалски изпусна топката, но „акулите” пропуснаха шанса да пратят топката в празната мрежа. В 41-та минута Черноморец бе спрян и от гредата, когато след силно изпълнение на Педриня от пряк свободен удар, на 40 метра от вратата, Акалски подцени топката и само стълбът го спаси.

Второто полувреме започна устремно за Локо Пд и само четири минути след началото му резултатът бе открит. Мечечиев центрира ниско отдясно, намери Здравко Лазаров, при неговия удар от два метра Борел не успя да улови добре, и топката стигна до Тодоров, който се разписа в опразнената мрежа.

В 52-та минута Черноморец имаше страхотна възможност да изравни, като Матиас Морис излезе очи в очи с Акалски, но стражът отрази удара му. В следващата атака на Локомотив пък домакините дръпнаха с 2:0, като Котев овладя на няколко метра пред пеналта и пусна към Гара Дембеле, който отигра добре топката, направи крачка вътре в наказателното поле и стреля под плонжа на Борел.

„Акулите” заиграха доста унило, след като допуснаха и второ попадение, и им отне известно време да се вдигнат и да започнат да търсят поне равенство. Темпото се разби от смените, извършени от двата състава, и трудно се поддържаше ритъм. Красимир Балъков пусна в игра младежкия национал Мартин Тошев, който раздвижи атаката. Именно Тошев се оказа на правилното място в точния момент, но едва в 87-та минута. След два поредни неуспешни опита на Цонков да пробие защитата на Локо Пд, той успя да пусне към младока, който от два-три метра нямаше проблем да прати топката в мрежата на резервата Ставрев.

До края на мача, заедно с продължението, имаше повече от пет минути, но двата състава си редуваха атаки, и Черноморец не успя да затвори и пресира своя опонент така, че да стигне до равенство в мача.

След този кръг, Локо Пд е на 14-то място с 12 точки, а Черноморец е шести с 27.