Халфът Светльо Петров бе видимо доволен от първия успех на неговия тим в А група. Той честити на своите съотборници успеха, както и на всички, които по някакъв начин са съпричастни към Калиакра.

„За мен специално победата ни бе очаквана, показа увереност Светослав Петров. А и аз нямам загуба на този стадион от Славия и се опитах да го предам това на момчетата. Много съм щастлив, че победихме, защото с оглед на тежката ни програма ще ни трябват точки. Един отбор играе толкова, колкото му позволи другият. Не искам да коментирам Славия, аз съм щастлив, че ние победихме. Надявам се да запазим тази инерция и да продължаваме да вървим във възходяща линия във всеки един следващ мач.”

Светльо Петров се опита да обясни ситуацията, при която футболисти на двата отбора се сдърпаха, а той единствен получи жълт картон от рефера.

„Ние подвиквахме на играча на Славия да изкара топката, че имаше паднал наш играч, заразказва Светльо. Той ме запсува и аз му потърсих сметка и така тръгна всичко. Съдията ми показа картон, защото аз съм провокирал създалата се ситуация, което за мен е необяснимо. Както и червения картон за нас. Важното е, че победихме и показахме една не лоша игра.”

Петров отговори и на въпрос защо се е разделил с ЦСКА. Той каза, че от клуба не са имали повече нужда от него и затова си е тръгнал.

„Така като гледам взеха невероятни футболисти, най-вече на моята позиция, леко иронично подметна Петров. Аз цял живот си оставам цесекар и адски много искам ЦСКА да победи Левски. Дано италианците си покажат невероятните качества. Аз каквото съм се разбирал с ръководството на „червените” съм си го получавал и нямам никакви претенции към тях. Извинете ме, но предпочитам да ми задавате въпроси за Калиакра.”