Старши треньорът на Стяуа Букурещ Михай Стойкица обяви, че е направил всичко възможно да накара Христо Йовов да приеме предложението му за трансфер в румънския тим, но договор все още няма.

След посещението си в България наставникът каза, че напълно разбира Бижутера, който може да загуби доверието на феновете, ако предприеме това ново предизвикателство. Стойкица все още не се е отказал от Бижутера, като смята, че почти сигурно той ще подпише със Стяуа.

Преди няколко дни румънският гранд се подсили с друг български футболист Живко Желев, но се опитва да се отърве от Крум Бибишков.

„От моя гледна точка съм убеден, че Йовов ще дойде”, сподели Стойкица, който с думите си даде да се разбере, че все пак играчът на Левски не е подписал със Стяуа.

„Трудно беше да го убедя, защото е поставен в сложно положение”, добави треньорът, който твърди, че е направил всичко възможно да убеди нападателя да приеме предизвикателството.

„Сега остава да се види, дали усилията ни не са били напразни. Все още не сме подписали с Йовов, но трансферът му е на 99,99 процента сигурен”, добави още наставникът пред румънските медии.