Румънската преса продължава да бълва новини около трансфера на Христо Йовов в местния гранд Стяуа, който според тях вече е сигурен на 100%, въпреки че Георги Иванов – Гонзо и самият Йовов отрекоха новината пред Гонг.

Според авторитетния сайт gsp.ro, Левски ще продаде Бижутера, тъй като отборът се намира във финансова криза. Изданието цитира изказването на Тодор Батков, който призна, че с всички футболисти с по-високи заплати в тима ще бъде говорено за намаляване на възнагражденията им. Според информация на румънците, Йовов взима най-високата заплата в „синия” клуб – 120000 евро, което е и причината Батков да се съгласи на трансфера.

В Стяуа пък Йовов ще се превърне в може би най-скъпоплатеният футболист в румънското първенство. Вместо първоначално договорените 10000 евро на месец, 32-годишният футболист ще взима по 12500. Това означава, че до края на сезона Йовов ще заработи 60000 евро, а през сезон 2010/11 – още 150000.

Освен това в договора на Йовов има различни клаузи, които могат да донесат още постъпления на българина. При спечелване на титлата той ще вземе бонус от 50000 евро. Солиден бонус ще има и при участие в Шампионската лига.