Новият наставник на ЦСКА Стойчо Младенов започна с победа третия си престой в клуба. „Червените“ се наложиха с 3:1 над гостуващия Калиакра Каварна и по този начин се завърнаха на второто място във временното класиране.

Първи гол с „червената“ фланелка отбеляза централният бранител Ангел Грънчов, а другите две попадения бяха дело на Жуниор Мораес. Точен за гостите от Каварна пък бе Джунейт Яшар.

Двубоят на стадион „Българска армия“ започна без очакваният домакински натиск, като дори първият удар към една от двете врат бе именно към тази на Райс Мболи. Милен Бонев пробва да изненада стража на „червените“ с удар по диагонала отдясно, но топката мина далеч от целта. Постепенно тимът на Стойчо Младенов започна да поглежда по-настоятелно към вратата на гостите, като „червените“ стигнаха до няколко поредни корнера пред Григоров.

Резултатът в мача бе открит в 10-ата минута именно след изпълнение на ъглов удар. Борис Галчев центрира от корнера в малкия пеналт, където младокът Ангел Грънчов стреля силно с глава и не остави никакви шансове на вратаря Григоров.

След гола футболистите на ЦСКА продължиха да диктуват темпото на терена и логично успяха да създадат няколко чисти ситуации пред вратата на Калиакра. Най-чистата от тях дойде в 32-ата минута, когато Станислав Костов не успя да преодолее стража на гостите от три метра след прекрасен пас на Присо отдясно. Няколко минути по-рано пък, наставникът на гостите Вачко Маринов трябваше да извърши принудителна смяна, след като Бонев получи травма и отстъпи мястото си на Чавдаров.

В заключителните минути на първата част, Станислав Костов имаше нови две възможности, но и в двата случая нямаше късмет пред гола.

Второто полувреме започна отлично за домакините, които вкараха нов гол и до голяма степен предрешиха крайния изход на мача. Груба грешка на Иван Цачев, позволи на Станислав Костов да центрира към Присо в наказателното поле. Камерунецът видя непокрития Галчев и му върна с глава, халфът пробва удар, но топката попадна в Жуниор Мораес, който елегантно чукна топката над вратаря на Калиакра за 2:0. При опита си да отрази удара, Григоров контузи нападателя на ЦСКА, който трябваше да получи лекарска помощ.

В 79-ата минута гостите от Каварна успяха да върнат интригата в мача. Герасим Заков се освободи от бранителите на домакините, стреля силно, но Райс Мболи успя да избие. Топката обаче попадна в краката на притичалия Джунейт Яшар, който я вкара в мрежата за 1:2.

Крайното 3:1 оформи бразилецът Жуниор Мораес в последната минута на срещата. Нападателят се възползва от груба грешка в отбраната на Калиакра, излъга двама бранители на гостите, както и вратаря и на празна врата вкара второто си попадение в срещата.

Така след първия си успех през пролетта, „червените“ се завръщат на втората позиция във временното класиране, откъдето измести бургаския Черноморец, който вчера допусна загуба с 0:2 от Локомотив Пловдив.