Главният мениджър на Литекс Стойчо Стоилов изригна срещу БФС и обяви, че срещу неговия тим се води война по начина, по който се била водела и срещу ЦСКА миналия сезон. Той гостува в Актуално студио "Дерби".

"Използва се същият метод срещу нас сега, като този срещу ЦСКА миналата година. ЦСКА беше разбит до селски отбор, а тенденцията е в полза на Лудогорец, всичко се прави от БФС."

"Лансирането на Лудогорец е и една от причините българският клубен футбол да тъпче на едно място. Срещу Лудогорец не се разрешава да се играе твърд футбол. Срещу нас всяка твърда игра се толерира", сподели Стоилов.

Според него, ловчанлии постоянно са ощетявани от реферите и изброи грешките, които са допускани срещу "оранжевите" от началото на тази кампания.

"Ние сме най-ощетени в А група, срещу нас се правят умишлени грешки. Не ни дадоха чиста дузпа срещу Лудогорец, отмениха ни чист гол срещу Левски, не дадоха два червени картона на играчи на Локомотив Пловдив, на мача с Пирин дадоха пресилена дузпа срещу нас, при гола на Берое Спас Делев си пое топката с ръка", сподели Стоилов.

Той обясни и защо има колебания в играта на „оранжевите” от началото на сезона: „В Литекс имаше известни сътресения! За 2 месеца при нас се смениха трима треньори. От там дойдоха и колебанията в отбора. При Балъков играхме офанзивно, а след това при Люпко Петрович – дефанзивно."

"Сега Регекампф също има своята философия за играта. Това малко или много обърква играчите. Мисля обаче, че след мача срещу Ботев нещата си идват на мястото!"

"От две години собственик на Литекс е Данаил Ганчев. Целта пред отбора винаги е била шампионската титла и Купата на България. Иначе ЦСКА и Литекс са два различни икономически субекта."

"ЦСКА си има свои цели и проблеми, ние си имаме свои. Мен лично ме интересува какво става в Литекс”, добави главният мениджър на ловчанлии.

Той разкри, че звездата на тима Данило Асприля сам е откзал да бъде трансфериран този трансферен прозорец: "В клуба пристигна много апетитна оферта – и за нас, и за играча. Тя бе от клуб извън Европа, но Асприля отказа. Не искаше да напуска Европа на този етап!"

"В българския футбол не трябва да се робува на имена – кой каквото си заслужава това трябва да получи. Но за да върви футболът ни напред държавата също трябва да помогне", завърши Стойчо Стоилов.