Наставникът на Левски Стойчо Стоев обяви, че е чул много странни неща за отбора напоследък. Той постоянно говори, че е подложен на напрежение от медиите, защото в някои издания е сменян ежедневно с Вили Вуцов. Но той разкри, че най-странното нещо, което е чул за клуба, е било свързано с бюджета му. 

В събота след дербито със Славия, президентът на "белите" Венци Стефанов заяви, че най-старият им столичен съперник разполага с 13 млн. лв. за сезона. Според Стоев това явно е измислица. 

"Мен хората в Левски ме приеха добре, но тук ситуацията е различна, защото си подложен на тотален журналистически дискомфорт. Отборът е под лупата ежедневно, интересен е на медиите и е подложен на натиск."

"И за да е допълнително интересен, се създават спекулации. Това е част от живота, но най-странното, което съм чул, е за бюджета. Говореше се за 5-10-15 млн. лв., но това е далеч от истината", сподели Стоев за предаването "Спортна треска". 

Той се върна и на казуса с анулираните точки от актива на "сините" заради изхвърлянето на Литекс от А група. Така изведнъж те се оказаха със седем по-малко и вместо да се борят за титлата с Лудогорец, са в битката за Европа с Берое и Славия. 

"Точките ни се отразиха, няма как. В главата ти е, че си на едно стъпало със съперника, а става друго, когато изведнъж ти извадят седем. И после се започнаха масирани атаки по футболистите, които са постоянно по изданията."

"Но на нас целта ни е да играем в Европа. Все още сме пред Славия и Берое, а ако не ни бяха отнели точките, щяхме да сме много пред тях. По-важното е обаче как ще се представим в самите турнири", сподели още Стоев.