Един от основните футболисти на Спортист Своге Стойчо Младенов-младши сподели в специално интервю за Гонг, че някой ден може да се завърне в ЦСКА. Халфът на новаците може още от тази зима да заиграе в чужбина, но преди това си е поставил за цел да помогне с каквото може на „шоколадите” да запазят мястото си над чертата след края на полусезона.

„Левски ни победиха, защото повече желаеха победата. Ние в последните минути доста се затворихме и не издържахме, но и да не забравяме, че те са шампиони на България. Победата бе нужна много и на двата отбора, но тях късметът ги покри явно повече. Заслужиха да бият и го направиха,” сподели Младенов за изминалия мач срещу Левски, загубен с 2:3.

„Играя за Спортист защото в началото на сезона те ми се обадиха и аз приех. В голям отбор не можеш да отидеш директно от Б група, затова предприех тази стъпка. Имам договор до лятото с клуба, но ако дойдат оферти може още на полусезона да премина в друг клуб, защо не и в чужбина. Имам уверението на шефовете че няма да ми правят спънки в това отношение,” обясни полузащитникът.

„Младенов коментира тактично моментната ситуация със сегашния си клуб, като заяви, че проблем с парите има във всички клубове. „Има леко напрежение в тима след освобождаването на осемте момчета, но аз съм в клуба и не искам да се бъркам в политиката на клуба. Шефовете решават на кого да разчитат и на кого не. При предишните треньори не играех много, но това си беше преценка на треньорите и аз не им се сърдя. Сега получавам повече шанс за изява при Иван Атанасов, ние с него се познаваме добре, той сподели че ще разчита на мен, което е много важно за един състезател. Атанасов има качества и всички се убедихме в това по време на мача с Левски,” сподели Младенов.

Относно по предното класиране на тима от Своге, Младенов-младши изрази оптимизъм, че до края на полусезона отборът може да е на място над чертата на изпадащите.

„Когато бях по-малък, много се дразнех, когато всички ме свързваха с баща ми. Особено когато бях в първият тим на ЦСКА под негово ръководство. Но с годините това отминава и вече не ми прави впечатление. Когато показваш на терена качествата си, стават смешни подобни приказки,” коментира Стойчо за сравненията с известния му баща, който носи същото име.

„Напълно е възможно някой ден моето семейство да се събере да работи в един отбор и най-подходящото място ще е ЦСКА,” добави той. „Следя всичко, което става в ЦСКА, защото там съм израснал и сега ми е мъчно заради това, което става там. Вярвам, че скоро всичко ще се оправи, а и се надявам някой ден отново да играя за този тим.”

„След последният кръг първенството стана много интересно и има доста кандидати за титлата. Черноморец, ЦСКА, Литекс са с доста добри шансове. Ако „червените” не бият в Ловеч, ще стане още по-интересно. Твърде рано е обаче да се говори за шампиона,” завърши Стойчо Младенов-младши.