Старши треньорът на ЦСКА Стойчо Младенов обяви преди мача със Зимбру от Лига Европа, че двубоят няма да бъде лесен, с оглед на изграждането на почти нов отбор.

Ден преди първия официален мач за сезона, наставникът коментира, че е планирал Иван Маркович играе срещу молдовците. По-рано стана ясно, че полузащитникът е получил контузия и може би ще претърпи операция на коляното.

„Наясно сме със състава, с който ще излезем. Но имаме повече от 24 часа до мача, аз имам своето решение, нека видим днешната тренировка. Иван Маркович щеше да бъде в състава, затова нека не бързаме кой ще играе и кой няма да играе. Надявам се бързо да се възстанови, защото ще разчитаме на него“, сподели треньорът.

„Има хора, които са на проби тук. Процесът е отворен. Виждате, че Маркович се контузи, нормално е да се търсят хора, усилията са ни насочени към един централен защитник, защото не забравяйте, че много хора напуснаха от миналия шампионат и то основни футболисти.“

„Много бързо трябваше да сформираме едно ядро от футболисти. В линията на защитата, най-силното звено през миналия шампионат, трима отсъстват, остана един Апостол Попов, затова търсим изцяло нова защита. Нови хора вкарваме в халфовата линия. За ЦСКА идват нови хора в нападение. Ние на 90 процента формираме нов отбор. Това е орисията на ЦСКА през последните години. Иска ми се да надграждаме и да се стабилизира тази година финансово клуба, за да може ЦСКА да се развива“, каза още Стойчо Младенов.

„Очаква ни труден мач, в който трябва да надделеем и да победим. Имаме и хора, които от месец и половина не са тренирали. Вярвам, че с всяка седмица отборът ще се чувства по-добре и по-добре“, завърши треньорът на ЦСКА.