Треньорите на ЦСКА Стойчо Младенов и Анатоли Нанков бяха наказани за два мача заради действията си по време на шампионатния двубой срещу Черно море, загубен от „червените“ с 1:2. В заключителните минути на срещата на стадион „Тича“, двамата бяха отстранени от скамейката от главния рефер Станислав Тодоров заради обиди на длъжностно лице.

Решението на Дисциплинарната комисия към БФС означава, че Младеное и Нанков няма да могат да водят тима си в мачовете срещу шампиона Лудогорец и Левски за Купата на България.

В същото време наставникът на Черно море Георги Иванов-Гонзо няма да може да води тима си в един мач, заради изритана от него бутилка с вода.

Ето и останалите решения от днешното заседание на Дисциплинарната комисия към Българския футболен съюз.

По Т. 1.1. от дневния ред:

 

16и кръг “А” група

 

 

С предупреждения –

30 състезатели

 

 

С лишаване от състезателни права

ЛСП

лв.

Бобан Грнчаров

ПФК”Ботев”Пловдив

1

300

Илия Венциславов Миланов

ПФК”Литекс”

1

200

Симеон Ненчев Славчев

ПФК”Литекс”

1

1500

Николай Георгиев Бодуров

ПФК”Литекс”

1

250

Димо Атанасов Атанасов

ПФК”Славия”

1

250

Васил Димитров Калоянов

ПФК”Нефтохимик”

2

800

Веселин Ангелов Пенев

ПФК”Берое”

1

250

Нуно Мигел Соуза Пинто

ПСФК”Левски”

1

250

 

 

12и кръг “Б” група

 

 

С предупреждения –

30 състезатели

 

 

С лишаване от състезателни права

ЛСП

лв.

Мустафа Ергюн Мустафа

ПФК”Калиакра”

1

75

Борислав Руменов Николов

ПФК”Марек”

1

125

Светослав Димитров Диков

ПФК”Марек”

1

62,50

Младен Людмилов Стоев

ПФК”Дунав”

1

375

Иван Петров Скерлев

ПФК”Хасково”

1

100

Юлий Огнянов Шекеров

ПФК”Хасково”

1 година

1500

По Т. 1.2. от дневния ред:

ПО ДОКЛАД („А” ФГ)

За хвърлени предмети без последствие, на основание чл.37, ал.1, т.4, б.А – предложение 1, ДК налага на ПФК"ЦСКА" имуществена санкция в размер на 1000 лева.

За нанесени обиди към длъжностно лице, на основание чл.34 ал.1, т.2, ДК наказва Стойчо Младенов (ст. треньор на ПФК ”ЦСКА”) с лишаване от право да изпълнява функции от името на отбора за 2 срещи и глоба в размер на 1000 лева.

За нанесени обиди към длъжностно лице, на основание чл.34 ал.1, т.2, ДК наказва Анатоли Нанков (треньор на ПФК ”ЦСКА”) с лишаване от право да изпълнява функции от името на отбора за 2 срещи и глоба в размер на 1000 лева.

За нерегламентирано използване на пиротехнически изделия, на основание чл.37, ал.1, т.22, ДК налага на ПФК ”Локомотив” /гр. София/ имуществена санкция в размер на 2000 лева.

За нерегламентирано използване на пиротехнически изделия, на основание чл.37, ал.1, т.22, ДК налага на ПФК ”Нефтохимик” /гр. Бургас/ имуществена санкция в размер на 2000 лева.

За опит за удар на длъжностно лице, на основание чл.23, ал.2, буква „Д”, ДК наказва Васил Димитров Калоянов от ПФК ”Нефтохимик” /гр.Бургас/ с лишаване от състезателни права за 5 срещи и глоба в размер на 3000 лева.

За самоволно навлизане на терена, на основание чл.34 ал.1, т.5 във връзка с чл.16, ал.3 от ДП на БФС, ДК наказва Ганчо Евтимов (треньор на ПФК ”Нефтохимик” - гр. Бургас) с глоба в размер на 250 лева.

За самоволно навлизане на терена, на основание чл.34 ал.1, т.5 във връзка с чл.16, ал.3 от ДП на БФС, ДК наказва Георги Чиликов (треньор на ПСФК ”Черноморец-Бургас”) с глоба в размер на 250 лева.

За нерегламентирано използване на пиротехнически изделия, на основание чл.37, ал.1, т.22, ДК налага на ПФК ”Левски” имуществена санкция в размер на 2000 лева.

За извършена проява от привърженици на ПФК ”Левски”, която е спортно неприемлива, на основание чл.6 от ДП на БФС, ДК налага на ПФК ”Левски” имуществена санкция в размер на 3000 лева.

ПО ДОКЛАД („Б” ФГ)

За показан неприличен жест, на основание чл.22, ал.4, ДК наказва Иван Скерлев от ФК ”Хасково” с глоба в размер на 750 лева.

По Т. 2. от дневния ред:

След сезиране от отдел „Спортно-техничеки” към БФС, съгласно решение на Съдийската комисия към БФС за нееднакъв критерий и действия към служебните лица в двете технически зони -  правилно отстранен ст. треньора на ПФК”ЦСКА” и неприложена необходимата мярка към ст. треньора на ПФК ”Черно море”, на основание чл.34 ал.1, т.6, ДК наказва Георги Иванов (ст. треньор на ПФК ”Черно море”) с лишаване от право да изпълнява функции от името на отбора за 1 среща и глоба в размер на 500 лева.

За изказвания в средствата за масова информация, с които се унизява честа и достойнството на съдиите, респективно на БФС, на основание чл.37 ал.1, т.17 /2/, буква „В”, ДК наказва Христо Бонев (гл. селекционер на ПФК ”Локомотив” – гр. Пловдив) с глоба в размер на 1500 лева.

По Т. 3. от дневния ред:

За допуснати грешки при описването на червените картони от срещите:

ПФК ”Нефтохимик” /гр. Бургас/ – ПСФК ”Черноморец-Бургас” /гр. Бургас/

и

ПФК ”Ботев” /гр. Враца/ - ФК „Хасково” /гр. Хасково/,

което затруднява ДК за вземане на правилно решение, спрямо дисциплинарното нарушение, на основание чл.21, ал.4 от Наредбата за първенствата и турнирите по футбол в системата на БФСи чл.32, ал.1, буква „Б” от ДП на БФС, ДК сезира СК за вземане на решение относно изпълнение на задълженията на длъжностните лица.