Наставникът на ЦСКА Стойчо Младенов беше доста остър в изказването си за отношението към българските треньори. Той участва в пресконференция по повод учредяването на Асоциация на българските треньори и заяви, че очаква отпор от клубните президенти.

"Българският треньор е унижаван непрекъснато, той зависи от една победа или една загуба, няма условия да работи, под голямо напрежение е, отнасят се с голямо пренебрежение, подмятан е като носна кърпа. В другите държави отношението към треньора е различно, с него започва и с него свършва. Доверието е голямо, той е натоварен с абсолютно всичко, президентите застават зад него", беше доста остър наставникът на ЦСКА Стойчо Младенов.

„Подкрепата от БФС в нашето начинание ще ни бъде от голяма полза. Борислав Михайлов, Наско Сираков, Йордан Лечков са все футболни хора. Знаем, че ще има съпротива срещу нашата организация основно от клубни президенти, които няма да ги устройва реализирането на идеята ни“, коментира Стойчо Младенов. 

„Нито един от големите западноевропейски треньори тука няма да се оправи в нашата дивотия. Нека да дойде тука да прави селекция с нашите възможности, да убеждава футболистите да дойдат да играят и след това като не им се плати три месеца да ги накара пак да останат, няма как да стане“, каза още Младенов.

"Когато искаш да изгониш даден треньор има договор и нещата са ясни, в България не е така. Треньорът работи за никакви пари, на втория мач го гонят. Унищожаваме треньорите, младите, къде е Кушев, много качествен човек, не ни уважават и не ни ценят, на Запад ни оценяват, тук - не. Дано доведем нещата до край. Имаме нужда от подкрепа от страна на БФС. Ще има отпор, българският треньор трябва да има гръб, да има самочувствие, да е уверен, той е способен човек. Без пари как се прави отбор, да видим големия треньор от Запад как ще се справи. Ще се борим до край", допълни той.