Старши треньорът на Левски Станимир Стоилов изрази задоволство от конкуренцията в халфовата линия на отбора.

„В халфовата линия имаме конкуренция, която отговаря на един сериозен европейски отбор. От двете тройки халфове, които и футболисти да избера няма да сбъркам. Спокоен съм и за поста ляв защитник, а и в средата на отбраната вече имаме добър избор. По фланговете също нямаме поводи за притеснения. Невралгична остава позицията десен бранител. Ако имаме проблеми с титуляра, ще трябва да преквалифицираме някой от другите играчи”, отбеляза в детайли впечатленията си треньорът на шампиона Левски.

Наставникът призна, че не иска да натоварва Валери Домовчийски с големи очаквания. Специалистът желае младия му нападател да се развива като футболист. Стоилов допълни, че Домовчийски от няколко сезона носи голяма тежест в състава на Левски.

„Задачата му е да бележи голове и да радва хората”, конкретизира Станимир Стоилов.

Треньорът каза, че до края на деня спортно-техническият щаб ще реши, кои от юношите на Левски ще пътуват до Австрия за втората част от подготовката на сините.

Стоилов допълни, че ще пусне всичките си здрави футболисти да участват в мача с Апоел Никозия. Наставникът уточни, че все още е рано за изясняване на титулярния състав.

„Тези контроли, а и предстоящите ще се играят в тренировачно темпо”, каза специалистът.

Стоилов не изрази някакво мнение относно жребия за първенството на България.

„Не съм привърженик на коментари, какъв е жребия - добър или лош. Ще играем, така или иначе, срещу всички отбори по два пъти”

„Ние сме готови с дублиращ отбор. Нашата информация е това, което каза президентът на БФС - че ще има такива тимове. Другите неща са смешни твърдения. Несериозно е да се мисли, че ще командваме, кой да влиза и кой не. Това може да се коментира от хора, които го правят. Левски няма да се занимава с дребните игрички, на дребните клубове”, отсече треньорът на шампионите.