След мача между Левски и Стяуа Букурещ приключил при резултат 0:1, треньорът на „сините” постави средна оценка на футболистите си.

„Като за първи мач срещу по-сериозен противник, като допълним и предната среща с Динамо Киев, мисля че се представихме на едно прилично, средно ниво. Според мен изиграхме една сериозна проверка. Като динамика и ритъм съм доволен, трябваше ни малко повече самочувствие във владеенето на топката. Когато играеш срещу отбор, като Стяуа трябва да реализираш и малкото си голови положения”, коментира пред Гонг непосредствено след контролата Станимир Стоилов.

„Смятам, че имахме леки колебания между 15-та и 30-та минута, когато отстъпихме инициативата и противника създаде две положения за гол. Пак казвам, като за начало съм доволен от желанието и ентусиазма. С повече самочувствие и увереност отборът може да изглежда много по-добре”, допълни треньорът на шампиона Левски.

„Футболистите ми имаха претенции за две дузпи, но в крайна съдията решава. Единият път задържаха Жеан, а той се бе откъснал, вторият път бе заради фаул срещу Мариян Огнянов”, отбеляза специалистът.

„Ние също имахме положения, но не успяхме да ги вкараме. Важното е да сме по-концентрирани и по-точен в действията си. Ние също можеше да вкараме с глава чрез Рабех, но не успяхме”, сподели Стоилов.

„Според мен, моите футболисти не отстъпваха в борбата. Имахме колебания на един-два поста, даже три. Имаме решения с някои от опитните играчи, които днес ги нямаше. Не смятам, че това е толкова страшно. Имаше няколко много добри пробиви на Зе Соарес по крилото на висока скорост, но като чели сбърка при центрирането, или нападателите не бяха избрали добра позиция. Като за първа контрола съм доволен” каза още Станимир Стоилов.

„В неделя ще дам възможност на младите футболисти да играят. Някои от тези, които пуснах днес ще играят и тогава, но ще видя”, завърши селекционерът на Левски.