Отборът на Стяуа победи Левски с минималното 1:0 в първата контрола на сините на кипърска земя. Двубоят бе прекратен две минути преди да изтече редовното време заради неприятен инцидент.

Появилият се като резерва Хабибо пострада при единоборство с Юсеф Рабех, когато е бил ударен в гръкляна, а това е предизвикало задушаване. След като играта не бе подновена повече от 10 минути, главният рефер реши мачът да не бъде доиграван. За щастие след бързата намеса на двата медицински екипа, футболистът се е стабилизирал, след което е бил откаран в болница. ВИДЕО на инцидента с Мохамаду Хабиб Хабибо можете да видите ТУК.

Единственото попадение в срещата бе дело на капитана на Стяуа Николае Дика в 26-та минута на срещата. След центриране отдясно румънският национал прати топката от близко разстояние в мрежата пазена от Георги Петков. Румънският сайт ProSport.ro публикува ВИДЕО на гола, дело на Дика, което можете да видите ТУК.

Отборът на Левски за пореден път показа, че трудно стига до опасни голови положения, които да реализира. През първото полувреме играчите на Станимир Стоилов почти не застрашиха вратата на Сапата, с изключение на един неточен удар отправен от страна на Сърмов и няколко влизания на Зе Соарес в наказателното поле на Стяуа, които обаче не бяха завършени по най-добрия начин.

След почивката Левски се активизира, като по-опасните им положения бяха в края на полувремето. Шампионите на България опитаха да изравнят резултата при няколко статични положения, но в крайна сметка не успяха да стигнат до попадение в румънската мрежа.

На няколко пъти сините футболисти предявиха претенции да дузпа, но главният регер не отсъди такава, след като по веднъж Карлос и  Мариян Огнянов бяха съборени в наказателното поле на румънския тим, който в момента заема 4-та позиция в местното първенство.

Едно от най-чистите положения за Левски бе в 84-та минута, когато Жеан Карлос отправи удар с глава в наказателното поле, но топката излезе покрай вратата на тима от Букурещ. Другото по-сериозно положение бе изработено от Рабех, който идентичен начин игра с глава, но кълбото така и не влезе в мрежата.  

Малко след това се стигна и до неприятният инцидент, след който контролата бе прекратена. Следващият двубой на сините по време на лагера им в Агия Напа е в неделя срещу Динамо Киев, който е част от приятелски турнир. 

Любопитното е, че бившият футболист на Левски Христо Йовов изгледа мача от трибуните на "Алфа Спорт Център", където се игра спарингът.

Стартов състав на Левски: Петков, Миланов, Рабех, Томашич, Минев, Сърмов, М.Иванов, Жоазиньо, Зе Соарес, Карлос, Н.Димитров.

Медицинските щабове помагат на пострадалия Хабибо. Снимки: Валентин Грънчаров, Агия Напа.