Старши треньорът на Левски Станимир Стоилов определи играта на тима през второто полувреме на контролата срещу Спортист Своге като разочароваща. Сините победиха втородивизионния отбор с 1:0, гол от дузпа на Валери Домовчийски.

„Една среща, която имаше две лица: изключително добра организация през първото полувреме и слаба техническа дисциплина през второто, както и по-голямо самочувствие, което нямаше покритие. Разочарован съм от представянето през второто полувреме и не съм доволен от първото, като игра”, сподели след спаринга Стоилов.

„Като кондиция и работа до този момент отборът изглежда добре, особено що се отнася до физическата подготовка. От този момент нататък започват мачовете, в които изцяло ще се ориентирам към изграждането на титулярен състав. И ще има ротации на определи постове, където ще търсим най-доброто. Ще играят почти винаги два състава, в които всеки ще трябва да се бори за мястото си.”

„Показахме стара слабост – доста пропуски през първото и второто полувреме. Балтанов и Митрев имат някакви проблеми в ръцете, но след като видим снимките, ще видим какво ще правим. По-голяма част от отбора, над 60 процента, са млади играчи, затова който покаже, той ще играе, например Жоазиньо също е млад, нищо, че е чужденец”, добави Станимир Стоилов.

„Най-сериозни проблеми имаме в линията на защитата, където освен че не разполагаме с достатъчно защитници, имаме и двама контузени. Така че ще въртим някои от халфовете в линията на защитата, поне докато всички оздравеят.”

„На този етап Блекбърн не може да закупи Валери Домовчийски. Никой не е предлагал наем , за да го предлагаме. А Боян Табаков ще пътува с отбора, тъй като вчера подписа договора си”, завърши наставникът на Левски.