Левски победи Спортист Своге във втората си контрола преди подновяването на родния шампионат. Сините се наложиха на собствен терен с минималното 1:0 с попадение от дузпа, реализирана от Валери Домовчийски.

Срещата се игра на помощното игрище на стадион „Георги Аспарухов” в столицата, като за пореден път сините демонстрираха слабостта си от първия полусезон – невъзможността да реализират головите си положения.

Въпреки видимото надмощие на шампиона на България над втородивизионния тим, футболистите на Станимир Стоилов не успяха да реализират гол от игрова ситуация. С пропуски през първата част се разписаха Иса, Зизов, Домовчийски, Мутафчийски, Балтанов и Киров.

Единственото попадение в срещата падна в средата на първата част. В 29-та минута главният рефер Антон Генов отсъди дузпа в полза на домакините за нарушение срещу Домовчийски, която бе оспорвана от играчите на Спортист Своге. Съдията дори показа червения картон на вратаря на гостите Симеонов, заради бурния му протест. Въпреки това нападателят на Левски Валери Домовчийски бе точен от 11-метровия наказателен удар и откри резултата, който не бе променен до последния сигнал на Генов.

Едно от най-чистите положения за Левски по време на мача бе това в 19-та минута, когато Ели Зизов овладя топката в наказателното поле на противника, но уцели лявата греда на вратата.

Двамата старши треньори предприеха множество смени след почивката, което накъса играта, но впечатление направиха изявите на новото бразилско попълнение в тима на сините – Жоазиньо.

През второто полувреме головите ситуации пред вратата на втородивизионния тим намаляха, като пропуски за Левски направиха юношата на сините Балджийски и Дарко Тасевски.

Стартов състав на Левски: Митрев, Станчев, Генев, Мутафчийски, Жоазиньо, Балтанов, Огнянов, Матев, Зизов, Иса, Домовчийски.  

 

Стартов състав Спортист Своге: Симеонов, Младенов, Цветков, Тодоров, Мутафов, Чернев, Ангелов, Апостолов, Борисов, Стефанов, Симов.