Селекционерът на България Станимир Стоилов остана доволен от проверката с Русия, загубена с 0:1. Според него, мачът е била „добра проверка”, в която неговият отбор се е представил добре. Стоилов призна, че единственото, от което не е доволен е резултатът.

„Според мен стана една добра проверка, опитахме се през по-голямата част от мача да контролираме събития, на моменти се получаваше доста добре. Особено между 60-та и 70-та минута Русия не ни създаде никакви проблеми, а ние пропуснахме нашите шансове. Нещото, от което съм най-малко доволен е резултата. Като игра и поведение на терена смятам, че добре се представихме.

„В този двубой не знам, дали Русия ни даде инициативата. Ние играхме с едно голямо самочувствие, добре контролирахме топката, стигнахме до нашите ситуации за гол, за жалост не успяхме да ги отбележим. В последните минути пак имаше неприятности пред нашата врата заради многото грешки, но смятам, че е една добра и полезна проверка за нашия отбор”.

Относно грешката на Николай Михайлов при единствения гол в мача, Стоилов коментира: „Това са грешки, които се случват много рядко, така че смятам, че това не е проблем. Общо взето като игра, като поведение, като се има предвид, че всички играчи не са в оптимална спортна форма, може да се даде добра оценка за представянето на отбора. Не съм доволен само от резултата”.

За дебюта на Илиян Мицански, специалистът каза: „Според мен, игра 20 минути, трудно можем да дадем конкретни оценки, но се стара, имаше желание, това е най-важното. Тази повиквателна за него бе да му дадем стимул, ако заиграе на ниво в Кайзерслаутерн се надявам да намери трайно присъствие в националния отбор. България има нужда от всичките си добри футболисти”.