Старши треньорът на Левски Станимир Стоилов потвърди за интерес на клуба към Светльо Тодоров. По време на пресконференция наставникът на „сините” заяви, че вече е разговарял лично с футболиста за евентуален трансфер.

„Да, преди мача с Албания, разговарях със Светослав Тодоров и го поканих да играе в Левски. Но всичко зависи от него и от ръководството. Смятам, че той е футболист, който може да помогне на Левски”, каза Станимир Стоилов.

„Изпратил съм повиквателна на играчите, които играят редовно и тези, които сме наблюдавали. Ще има още един или двама чужденци, за да преценим кой ще бъде поканен за лагера. Не мога да разчитам на футболисти, които нямат игрови ритъм”, категоричен бе селекционерът на националния отбор. По-рано през деня Стоилов обяви имената на седем футболисти играещи в чужбина за предстоящите евроквалификации с Беларус.

„В момента, в който Атанас Курдов е прие условията на клуба, аз разговарях с него и с баща му, казах му моите изисквания - само от него зависи какво ще е мястото му в отбора”, сподели още наставникът относно юношата на Левски, който подписа професионален договор с тима.

Преди срещата от поредния кръг на А футболна група, Стоилов добави, че Станислав Ангелов, Лусио Вагнер и Боримиров са с проблеми, но има вероятност те да се оправят до срещата с Берое.

Наставникът изрази недоволството си от часовете, в които Левски ще изиграе оставащите двубои от първенството: „Изключително неприятна жега и за двата отбора в Пловдив. В БФС би трябвало да помислят за това, защото се мисли за телевизията, а не за футболистите и феновете. Нашето желание е да се играе по-късно. Аз съм разочарован от тези неща. Трябва първо да се помисли за качеството на футбола, а след това за останалото.”