Старши треньорът на Левски Станимир Стоилов заяви преди заминаването на отбора за Кипър, че не му е приятно, че ще трябва да се раздели с един от футболистите, които е създал и изградил. Младият талант на сините Валери Домовчийски ще премине под наем до края на деня в Херта Берлин.

„Не е приятно да се разделяш с футболисти, които си създал, но неговото желание е да продължи и да опита в друг отбор в чужбина. Ние като клуб се съобразихме с желанието му. В крайна сметка нищо не може да става насила. По добре е Валери да се докаже, за да радва привържениците си.”

„Щом не пътува с отбора, значи до края на деня ще се осъществи трансферът. Напуска ни един от основните футболисти. Така значително ще се отслаби атаката ни. Нормално е сега да сме малко по-притеснени. Ще трябва да се наблегне на работата с младите”, добави Стоилов на летище София.

„Ако нещо харесаме в последния момент, тогава ще мислим за друг играч. Доста са напускащите, но в крайна сметка аз от работа не се плаша и ще се опитам отборът, който остава тук да изглежда боеспособен. Петима вече са продадени, като се има предвид, че отбора напуснаха и Емил, и Милан, а най-вероятно и Джайеоба. Контузията на Вагнер е непредвидима на този етап. Все още не знаем Ричи кога ще се прибере, но трябва да се работи и да се мисли за бъдещето”, каза още Станимир Стоилов.

„Най-важното е да изградим отбор, който да играе добре, това ще бъде основната ни цел. И естествено ще трябва да се съсредоточим върху Купата на България. Трябва на всяка цена да се класираме за евротурнирите”, завърши треньорът.