Нападателят на Левски Валери Домовчийски ще бъде даден под наем на отбора от Първа Бундеслига Херта Берлин, научи Гонг. Талантът бе свален от автобуса на „сините”, който закара отбора на летище София.

„Валери Домовчийски няма да пътува с нас. С президента и двамата изпълнителни директори решихме преди малко да не лети с отбора. Днес той трябва да бъде продаден”, разкри Станимир Стоилов.

Домовчийски е поредният основен футболист от тима на Станимир Стоилов, който отпада от сметките му.

Специалистът не разкри името на клуба, който ще привлече голмайстора на Левски от последните няколко сезона, но според информация на Гонг тимът е Херта Берлин. Стоилов допълни, че ще залага на млади футболисти в тази ситуация.

 Херта е тим от западната част на Берлин, има едно участие в Шампионска лига, а в момента е на 12-о място в Бундеслигата. Треньор на тима е Люксен Фавр, който бе начело за 2 години на швейцарския Цюрих. През миналата година Херта продаде доста футболисти и се очакваше дори да изпадне, но се спаси накрая. Отборът играе мачовете си на "Олимпиащадион" в столицата Германия и има 67 000 седящи места.

 

В тима има шестима нападатели, като най-известният е сърбинът Марко Пантелич.