Старши треньорът на Ботев Пд Станимир Стоилов заяви след мача с Астана, че успехът на неговия тим се е дължал най-вече на добрата игра в защита. „Канарчетата“ се наложиха с 1:0 над своя съперник от Казахстан в първия мач от първия предварителен кръг на Лига Европа.

„Щастливи сме, че победихме в този мач. Но реваншът ще бъде нещо различно – вероятно още по-труден. Астана умее да контролира топката, на нашата защита успя да неутрализира това предимство на домакините. Не им давахме пространство, за да комбинират“, сподели Стоилов на пресконференцията след мача в Казахстан.

„Очаквахме своя момент и се възползвахме. Честно казано, направихме само първата крачка, спечелихме един мач, шансовете ни все още остават 50 на 50. Да, ще имаме малко предимство, защото ще сме домакини в реванша. Надявам се, че феновете ни ще ни подкрепят – атмосферата ще им попречи, а на нас - ще ни помогне“, добави наставникът на Ботев Пловдив.

Наставникът сподели още, че обича мачовете на дъжд, защото това му носи късмет.

„Да, имахме късмет. Но и съперникът ни създаде положения. Във футбола, за да продължаваш напред, е необходим и малко късмет“, добави Станимир Стоилов пред местните журналисти.