Главният мениджър на Литекс Стойчо Стоилов разкри каква е според него причината за изваждането на отбора му от А група. Според него, това се е случило заради политически натиск. Той допълни, че въпросният натиск е дошъл "от собственика на Левски", без да уточни точно кой от тримата. 

"В момента имаме нужда да се съберем и да помислим какво е най-добро за клуба. Но сега се действа целенасочено срещу нашия отбор. И това не е от 1-2 месеца, а от цяла година. Така се стигна до нашето изваждане от групата", сподели Стоилов пред БНТ и разкри кой според него е виновен за случилото се.  

"Да, ние направихме своите грешки, но БФС чете правилника така, както дяволът чете евангелието. Под политически натиск се взе решение срещу футбола в България. Най-много ме е яд на футболните хора в изпълкома, че направиха това." 

"Има политически интерес от собственика на Левски да се извадим от групата. Купата вече е една от целите ни. Нека да видим до 2-3 дни какво ще решим за клуба, ще видим какво ще стане", добави Стоилов. 

Накрая той говори и за предстоящите планове на ловчанлии и дали заради изваждането на отбора играчите може да се разбягат. Шефът в ловешкия клуб не мисля, че това е опция, а смята, че играчите имат възможност да се докажат по време на престижните контроли в лагера в Испания. 

"Не мисля, че играчите ни ще напуснат, те си имат договори. Ще имаме разговори с тях, но не мисля, че те ще искат да напуснат. Обявихме си програмата, ще имаме големи мачове в Испания, тези двубои може да се окажат повратни за кариерите им. Срещаме съперници от Шампионската лига там, знаете, така че може да се докажат", завърши Стоилов.