Старши треньорът на Левски Станимир Стоилов заяви, че не може да бъде спокоен преди мача срещу Тампере. Наставникът на „сините” е притеснен и заради контузиите на двама от титулярните играчи на шампионите.

„Ако кажа, че съм спокоен, няма да е вярно. Бил съм и по-уверен, най-вече, защото отборът е играл и на по-добро ниво, като имам предвид мача за Суперкупата. Все пак смятам, че изпитанието и е важно и отборът осъзнава отговорността, която тежи над него”, каза Станимир Стоилов.

Отборът на Левски заминава утре за първия двубой от втория квалификационен кръг на Шампионската лига срещу Тампере. Срещата е на стадион "Ратина" на 31 юли от 19.00 часа българско време.

„Притеснява ме и това, че двама от титулярите са контузени, но в крайна сметка трябва да се оправим и без тях и мисля, че останалите играчи имат нужното самочувствие, за да стигнат до успех, но всичко зависи от нас”, допълни специалистът по повод контузиите на Елин Топузаков и Даниел Боримиров.

Емил Ангелов също не попадна в групата, а Стоилов отрече, че причината за това е евентуален трансфер: „Той беше контузен за мача за Суперкупата, сега се възстанови, а и имам 19 човека в групата, не мога да взема трима централни нападатели.”

„Всички, които играха срещу Литекс са здрави. Седрик Бардон - заради пътуването, което имаше и от умората от мача все още не е възстановен физически, но ние ще направим всичко възможно да е готов”, завърши треньорът на Левски.

След края на днешната тренировка на „сините” Станимир Стоилов заяви, че не знае за закупуването на младежкия национал на Мароко Юсуф Рабех.

„До колкото аз знам няма такъв трансфер. До този момент Левски не е привлякъл друг футболист, поне аз не знам такова нещо”, заяви наставникът.