Опитният вратар на Лудогорец Владислав Стоянов изрази мнение, че разградският тим е най-стойностният състав в България. Стражът обаче добави, че на „орлите“ няма да им е лесно през пролетта. Той коментира и изваждането на Литекс от А група, като определи като „жалко“ случилото се.

„Ръководството тази година взе решение около нас да няма много журналисти и затова може би е спокойно. Смятам, че правим добра подготовка. Работим си по плана. За сега ни се получава. Нямаше контузени, така че базовата ни подготовка я направихме. Получи се основата. От мач на мач, влизаме в нормален игрови ритъм и се надявам, че за първия двубой ще сме в оптимална форма. Не мисля за това, че сме 5 точки пред Левски. Освен това, всеки ден се появяват противоречиви информации по темата. Ние се готвим нормално и не мислим за тези точки. Този път не се шумеше около нашия отбор и това бе плюс за нас“ , започна Владислав Стоянов.

„През лятната подготовка имаше доста малко време. Имаше нови, трябваше да се сработим. Това ни изигра лоша шега. Сега има време за всичко. Ясни за изискванията на Дерменджиев. Смятам, че тази подготовка е по-добра от лятната“, продължи стражът.

Моци сигурен, че Лудогорец ще е шампион, отказа коментар за Литекс

„Всичко се дължи на връщането на господин Дерменджиев. Той е доказал своите качества. Неслучайно играехме Шампионска лига с него. В доста отбори е работил. Той знае от какво имат нужда играчите. Има достатъчно опит. В този отбор са събрани най-добрите играчи на този етап в България. Нужно е само спокойствие. Дерменджиев успя да свали напрежението от нас“.

„Не бих казал, че тежи на Лудогорец, че сме отпаднали от Шампионската лига рано. Тежеше в началото. И не ставаше дума за това, че сме си повярвали много, а за това, че отпаднахме от тим, който бе много под нивото ни. Случват се тези неща във футбола. Мисля, че вече всички сме го преодолели това нещо. Това отпадане ни даде допълнителен стимул да работим и да се борим за групи на Лига Европа или Шампионска лига през този сезон“.

Кешеру и Кафу под въпрос за Стяуа, Домусчиеви ще гледат мача

„На този етап мисля, че ние сме най-стойностният тим в А група. Но няма да е лесно. И отборът на Левски прави доста добра селекция и се подготвя. И Берое от доста години има сериозен отбор и само надграждат, Черно море е традиционно неудобен съперник. Имаме най-добрия състав обаче като отбор. Познаваме се и това е от предимствата ни“, добави Стоянов.

По отношение на изваждането на Литекс от А група, вратарят каза: „От гледна точка на правилника – той трябва да се спазват. От друга гледна точка, в последните години, Литекс направи база, стадион, колко футболисти изкара школата им. Жалко е тяхното изваждане. Виждате – няма ги ЦСКА, няма ги Локомотив София. Естествено, че нивото на футбола пада“.

„Конкуренцията е нещо хубаво. Каквото и да си говорим, колкото и да си надъхан, какъвто и професионалист да си, има разлика, когато играеш срещу Литекс, ЦСКА или Локо Сф и когато се бориш с отбор от долната половина на таблицата. Но надявам се това да не ни изиграе лоша шега. Този шамар от Милсами ще ни е обица на ухото“.

Що се касае до слуховете за трансфер в друг отбор, Стоянов коментира: „Аз по принцип никога не съм казвал, че искам да си ходя. Общо взето журналистите ме продават. В момента няма нищо. Ако има нещо, ще бъде обявено. За сега съм тук. Продължавам да се готвя. Не съм казвал, че искам да си ходя. Аз съм щастлив и за мен не е фикс-идея да си отида“.

За Футболист номер 1 на България за 2015-а година бе избран Ивелин Попов, за този избор Стоянов сподели: „Искам да честитя на Ивелин Попов наградата за Футболист номер 1 на България. Пожелавам му още по-големи успехи, да продължава с добрите игри, да продължава да вкарва голове и най-важното е да е жив и здрав и той, и семейството му. Смятам, че заслужаваше тази награда и по-рано. Дано печели още награди“.

„Щом така са преценили гласуващите, значи Йоргачевич е заслужил този приз. Поздравявам и него. Това ме мотивира следващата година да се представя по-добре и да се върна на първото място“, завърши Владислав Стоянов.  


Валентин Грънчаров, специален пратеник на Дарик радио в Турция


Свали си приложението на Gong.bg – за ANDROID – за iOS