Защитникът на Лудогорец Козмин Моци изрази увереност, че разградчани ще триумфират с шампионската титла в края на сезона. Бранителят отказа да вземе отношение правилно ли е изваден Литекс от А група и добави, че за всички е добре да има силна А група.

„Сега сме по-спокойни, сравнено с първите мачове. Новите футболисти, които сега идват, знаят какво трябва да правят на терена. За нашия отбор е добре, че започваме отново да играем като преди“, започна Моци

„Георги Деменджиев е участвал в целия проект на Лудогорец. В последните 6 месеца си тръгнаха доста хора, както и треньорът. Сега обаче той се завърна. За мен е добре, че Дерменджиев се завърна“, каза още защитникът.

„Аз съм сигурен, че ще сме шампиони. Знам, че ние сме най-добрият тим в българския шампионат. Тази година бе по-трудно за нас. Ние не започнахме добре. Загубихме точки. Паднахме в първия кръг на Шампионската лига. Но аз съм сигурен, че ние пак ще сме шампиони и искаме отново да играем в Шампионска лига“, добави Моци.

„Сега чакаме да видим какво правим. До сега имахме еднакъв актив с Левски, така че трябва да играем сериозно срещу тях в първия кръг. Не знам как да коментирам, че Левски е с 5 точи зад нас“, продължи опитният играч на разградчани.

„Ще говоря с Лукин. Той е мой приятел. Добър футболист. Той иска да бие Лудогорец, защото никога не е печелил срещу мен“.

„Не е по-лесно за Лудогорец с изваждането на Литекс, ЦСКА. И сега остават добри отбори – Левски, Берое, Славия, Черно море. И аз искам по-принцип да има по-силни тимове в българския шампионат и чакам, и Локо Сф, и ЦСКА, и Литекс да се завърнат. Няма как да кажа аз дали правилно Литекс е изваден от А група. Аз искам в българския шампионат да останат големи отбори, като Литекс, ЦСКА, Локо Сф“.

„Когато няма тези три-четири големи отбора, нивото не е същото. И за Лудогорец, и за всички е по-добре да има повече и по-трудни мачове“.

„За мен винаги срещу Стяуа е специален мач. Аз няма как да обичам Стяуа, след като съм играл за Динамо. Това обаче е контролен мач срещу силен отбор“, завърши Моци.  


Валентин Грънчаров, специален пратеник на Дарик радио в Търция


Свали си приложението на Gong.bg – за ANDROID – за iOS