Наставникът на Лудогорец Стойчо Стоев говори пред медиите преди заминаването на тима за втория лагер от лятната подготовка. Разградчани ще се подготвят в Англия и днес отпътуваха за Острова.

Специалистът е доволен от видяното до момента, като сподели, че е нормално сега шампионите да не са във върхова форма. Той говори и за селекцията на тима, като от думите му става ясно, че много трудно може да дойде още някой нов играч, а напускащи едва ли ще има. 

Ето и какво сподели Стоев на летището:

"Нормално, първия етпа мина, беше малко по-тежък за играчите. Но според мен мина много добре, първо защото дойдоха подготвени, което ме улесни, а второ, бяха старателни, което беше още по-добре."

"Твърде рано е да кажа лдали съм доволен или не от новите. Все пак имахме малко тренировки като количество. Тепърва ще ги преценявам в Англия, където ще изиграем доста сериозни контроли. Но след като сме ги взели, мисля, че ще ни свършат работа."

"Миналата година по това време Лудогорец беше сред непоставените. В това отношение в никакъв случай не можем да кажем, че сме в някаква друга орбита, а Дюделанж са някакъв измислен отбор. Предстоят ни сериозни мачове, можем да си ги направим лесни, но може да станат и по-сложни."

"Да ви кажа честно, не чакам повече нови, защото и времето вече ни пришпорва. Който и да дойде нов, първо ще е изпуснал доста от подготовката и надали ще може да се включи удачно в първите мачове от Шампионската лига. Но ако е някой изключителен играч, е добре дошъл."

"Няма вариант да се разделим с някого. Това ни е отборът, който се надявам да се справи успешно не само в Шампионската лига, но и в българския шампионат. За този етап е добро физическото ни състояние. И игрово не сме достигнали оптимална форма, но се надявам за първите мачове да изглеждаме добре."

"Съперниците ни в Англия са добри отбори, засега от Румъния и Шотландия, надявам се и Андерлехт или друг тим от това ниво. Надявам се в тези срещи да придобием облика, който имахме през миналото първенство."

"Миналата година никой не очакваше Лудогорец да стигне до това ниво, което имахме в Европа. Все пак в България хората са свикнали да се борим за титлата. Малко или много хората са с големи очаквания, влизане вече в групите на Шампионската лига, оценяваме, че това е благодарение на тези игри и успехи, които постигнахме."

"Надявам се да се справим, знаем, че няма да е лесно. Имаме амбициите, пък може би имаме и възможностите да стигнем до едно добро ниво", сподели Стоев преди заминаването на тима му.