Наставникът на Левски Стойчо Стоев заяви, че картотекираният Атанас Курдов може да започне мача с Монтана като титуляр. Специалистът разкри още, че е доволен от старанието, което полага нападателят.

„Сериозни проблеми преди мача с Монтана нямаме“, започна Стоев.

Още от мнението на Стоев може да намерите ТУК!

„По-добре е, че имаме картотекиран централен нападател. Когато нямаш такъв, разчиташ повече на импровизация. Наско има голямо желание. Лошото е, че до сега не е участвал в официални мачове. Само е тренирал, но аз съм търпелив. Напълно възможно е да влезе като титуляр“, каза  още Стоев.

„Няма картотека за Умар Диаби. По-вероятно е това да се случи другата седмица“.

„Наблюдавахме мачове на Монтана. Добре изграден отбор с качествен треньор. Монтана ще се опита да спечели, каквото може. По-важно е ние какво ще направим на терена“.

Помолен за коментар за подкрепата, която феновете дадоха преди двубоя с Монтана, Стоев отвърна: „Това, че имаше фенове на предишната ни тренировка, означава, че има подкрепа за отбора. Привържениците оценяват старанието и раздаването. Благодаря им за това“.

На въпрос дали отново ще му се наложи да дава напътствия на екипа си, както стори по време на срещата с Литекс, когато отново бе наказан, Стоев отговори: „Сега само мен ще следят. На мача с Литекс бяхме заедно с Люпко. Имам доверие на помощниците, съжалявам за тази ситуация. Помощниците вече не ме виждат край тъчлинията на Герена, само в гостуванията. Вярвам, че всички ще се справят“.

„Не бих казал, че ще изглеждаме различно, ние искаме да играем футбол, да владеем топката, да изпитваме удоволствие. Футболът е създаден за хората, затова и на тях трябва да им хареса“.

„Не съм давал отчет пред Управителния съвет за свършената работа. Това бяха повече журналистически писания. Ние постоянно комуникираме с Георги Иванов. Ясно е какви са ни слабостите. При нас основното бе да спечелим точки, за да е по-спокойно. Но Левски е такава марка, при която винаги се работи под напрежение“.

„Сега разбирам, че някой е викан от Левски в НАП. Ще разбера“, каза Стоев във връзка с изказването на премиера Бойко Борисов, че хора от Левски са привикани в Националната агенция по приходите.

„Ще ви излъжа ако ви кажа, че селекцията ни евентуално ще завърши с Либан Абди. Продължаваме да следим играчи. Може да завърши с него, може да отпадне като вариант“, каза Стоев, който коментира още: „И аз прочетох във вестниците, че Аниете иска да се върне. Няма такова нещо“.

Срещата между Левски и Монтана е в събота, 15 август, от 20.00 часа. Ще може да я проследите в сайта Gong.bg, по Gong Play, в ефира на Diema Sport, както и на честотите на Дарик радио.