Старши треньорът на Спортист Своге Стойчо Стоев сподели за Гонг, че на този етап е хубаво, че от ЦСКА им подаряват двамата парагвайски футболисти Джонатан Гомес и Уго Баес, но дали те ще му свършат работа трябва тепърва да се преценява.

„Това, че са били в ЦСКА нищо не означава. Доколкото си спомням единият няма записан официален мач с „червената” фланелка. Ще искам да ги видя в игра и след това ще кажа дали ще разчитам на тях. Ако момчетата притежават нужните качества няма да се отказваме от тях щом ни ги подаряват”, коментира Стоев.

Що се отнася до другите парагвайци, които са на пробен период както и уругваеца, бъдещето им ще стане ясно след двете проверки, които предстоят на отбора утре и в петък. Съперниците за контролите са Ком Миньор и Локомотив Мездра.

Със сигурност при „шоколадите” остава миналият през пробен период състезател на Любимец Кирил Крумов, който отбеляза единственото попадение в първата контола на отбора срещу Бълкан Ботевград.

Именно след този мач от отбора бяха освободени четирима футболисти. „Преди заминаването на тима за Турция едва ли ще се разделяме с още футболисти, тъй като до този момент разполагам с 24-ма като в тази бройка включвам латиноамериканците, които са на проби и трима вратари. Ще искам да привлечем още няколко по опитни играчи, но за момента е много трудно да се намерят.”

От клуба още нямат яснота за съперниците, които ще срещнат по време на втория си лагер в Анталия. „Малко съм притеснен, но имам уверението на мениджърската фирма, която се занимава с тези неща, че ще срещнем силни съперници, за да се подготвим максимално добре, за да може да изпълним целта, а тя е оставане в групата на майсторите”, каза още Стоев.