Стивън Петков, чиито права бяха възстановени преди броени дни, изрази искрена благодарност към наставника си в Берое Петър Хубчев и ръкодството на тима.

Припомяне, че младият талант бе със спрени права, след като се забърка в грандиозен скандал с уредени мачове на юношеския национален отбор до 19 години. Това се случи в началото на август 2014 година, а след като стана ясно, че може да се завърне във футбола, Петков използва профила си в една от социалните мрежи, за да изрази своята признателност, към всички, които са го подкрепяли в последните тежки месеци.

Ето пълния текст на посланието на Петков, без редакторска намеса:

"Към днешна дата мога да кажа, че съм щастлив, изключително щастлив! За да съм щастлив обаче, няма да пропусна хората, които дадоха всичко по силите си, а и повече от това, за да мога аз да продължа да следвам пътя си.

На първо място искам да благодаря на семейството, близките и всички, които бяха до мен в един от най-трудните ми моменти.

Благодарности на Викторио Павлов, който ме извика да тренирам с "Ботев" (Враца) и цялото тогавашно ръководство на клуба, въпреки че не бяха длъжни. На всички футболисти в отбора, които ме приеха за един от тях.

Благодаря на моя адвокат - Иван Антонов и екипът му, които въпреки заплетената ситуация, в нито един момент не се отказаха да ме представляват и да се борят за правата ми.

Благодаря на Георги Градев и екипът му, с които дори не се познавахме лично, но направиха всичко възможно, за да ми помогнат. Огромни благодарности искам да изразя на треньора Петър Хубчев, който ме взе "под крилото" си. Той ми даде шанс да тренирам и да продължавам да се развивам. Благодаря на цялото ръководството на Берое, което прояви нужното търпение и повярваха в мен, на футболистите, които ме приеха по най-топлия начин.

Благодаря на феновете на Берое, които също ми се довериха, обединиха се и се застъпиха за мен.

Няма думи, с които мога да изкажа моята благодарност. Никой от Вас не беше длъжен да повярва в невинността ми, но го направихте. Подадохте ми ръка, когато всички се отдръпнаха и ме сочеха с пръст. Подкрепата и доверието Ви, за мен означават много.

А не на последно място пожелавам на тези, които се опитаха да прекратят кариерата ми, да живеят така, както аз изживях малко повече от 9 месеца, а тези, които ме забравиха и оставиха в този момент, пожелавам си да не се сещат повече за мен, защото вече са зачеркнати! 

Благодаря!!!"