Дисциплинарната комисия към БФС възстанови правата на футболиста на Берое Стивън Петков.

Комсията излезе със следното становище по въпроса: „На основание писмо с вх.№ ІІ-ЕП-589/27.04.2015 г. и получено писмо от Ботевградска районна Прокуратура В-1451/2014 г./20.04.2015 г. е видно, че предварителното производство е приключило и лицето Стивън Валентинов Петков не е привлечен като обвиняем поради което ДК възстановява състезателните му права считано от 07.05.2015 г.“

Стивън Петков няма да може да играе до края на сезона, но старши треньорът на Берое Петър Хубчев ще може да разчита на играча за началото на следващия сезон. 

В средата на октомври миналата година Апелативната комисия към БФС потвърди решението на Дисциплинарната и остави без състезателни права Стивън Петков. Той се забърка в грандиозния скандал с уредени мачове на юношеския национален отбор до 19 години. Неприятният случай се разви в началото на август.

Стивън Петков тренира с Берое от януари, когато се присъедини към отбора. В последствие от футболната централа разрешиха на беройци да използват играча и в контролни мачове. Той направи своя неофициален дебют за старозагорци в двубоя срещу Поморие, който бе част от турнира „Поморие къп“.