Президентът на Славия Венци Стефанов заяви, че е против вариант, при който Литекс да се преобразува в ЦСКА и така натрупаните големи дългове на „червените“ да останат непогасени. Членът на Изпълкома към Българския футболен съюз каза още, че дори да се стигне до такова преструктуриране на Литекс, отборът, който може да остане в А група тази година може да бъде Литекс. Стефанов добави, че след това, новият отбор, ако поиска може да се кръсти Червени ескадрони.

ВИДЕО може да намерите ТУК!

„Заседание на Изпълкома ще има. Форматът, аз не виждам друг освен с 10 отбора. Мисля, че е фиксирано с решение още преди да завърши миналият шампионат, че ще стартираме на 17 юли. Аз не виждам някакъв проблем и причина да има неуредици в първенството, или поне от БФС няма проблем. Футболният съюз не може да решава проблемите на ЦСКА и Локо Сф, има наредби на УЕФА, които ясно казват какво трябва да се случи. Знаете вече колко години Глазгоу е извън елита, заради неспазване на правилата. Ювентус също. Куп отбори. На мен с цялото ми сърце ми се иска и ЦСКА, и Локо Сф да са в елита, но пък от друга гледна точка, защо всички българи да плащаме вересиите затова, че някои не са плащали към държавата. Излиза, според дълговете на ЦСКА, че всеки българин трябва да даде по 2 лева, за да спасим ЦСКА. Ако е за болно дете – добре, ама първо не плащали, а после плакали...Изредиха се куп треньори, които доведоха куп играчи, не плащаха, после ги осъдиха. Ами кой да плаща?! Който поръчва музиката, той трябва да плаща. ЦСКА да играе на мястото на Литекс, това са възможни варианти, но тази година ще е Литекс, а догодина и Червени ескадрони да се кръстят. Такива са правилата. Ако искаме ред в държавата, трябва да ги спазваме. Ако се направи компромис с ЦСКА, и ние ще започнем да си правим оглушки. Вместо милион за данъци, ще си купим куп играчи. Всеки трябва да се простира според чергата си. Футболът е една игра. Ако искаме да ни радва, трябва да се спазват правилата“, коментира Стефанов по време на официалния брифинг на Славия преди първата тренировка на тима за новия сезон.

„Обединение между Литекс и ЦСКА на този етап не може да има. Единият отбор трябва да изчезне. Не съм финансов министър, нито шеф на НАП, ако бях такъв, нямаше да позволя това да се случи. Не адмирирам, защото не може едни да плащат, а други – не. Ако едните викат ние ще протестираме, ако заличат ЦСКА, другите викат, ако простят на ЦСКА, ние ще протестираме. Правилата са за всички. Прави ми впечатление, че само за ЦСКА се пише, за Локо Сф - никой. Преди няколко години заличихме Пирин за 40 хиляди. В един момент се получава, че за кокошка няма прошка, за милиони няма закони“, каза още Стефанов.