Президентът на Славия Венцеслав Стефанов продължи и днес подхваната от него тема за „хващане и обработване на съдиите” от страна на Лудогорец Разград.

Белият бос бе гост в сутрешния блок на bTV и се закани, че ще извади доказателства за думите си, като „заведе 1-2 съдии, които са търсили за такива работа”.

„Не ми харесва да има натиск върху съдиите, това опорочава футбола”, заяви Венци Стефанов пред bTV.

„Лудогорец ни надигра, но не ми харесва, че има натиск върху съдиите. Нека Лудогорец да ме осъдят. Аз лесно ще доведа хора, с които те са имали контакт. Не бива да има натиск върху съдиите, защото това опорочава футбола. Има контакт и натиск. Знам го лично от съдиите и от хора на съдийската комисия. Ако Лудогорец ме осъдят, аз ще им заведа 1-2 съдии, които са търсили за такива работа”.

„Това не е от вчера. Защо хора от Изпълкома решават, че някой не им е удобен от съдиите и го премахват? Аз лично не обичам петима съдии и не искам те да свирят на Славия, защото знам, че те винаги свирят тенденциозно. Председателят на съдийската комисия в момента е достоен човек, но сам той не може да направи нищо. Всеки един от членовете на Изпълкома с клубни пристрастия и интереси дърпа чергата към себе си. Примерно, Гигов не иска Петровски да свири повече мачове и Боби Михайлов се съгласява. Защо го прави, не знам, питайте него. Боби не може да се справи сам. Всички президенти, които са в ПФЛ, сядаме заедно на масата и обсъждаме проблемите”, каза още Стефанов.