Президентът на Славия Венци Стефанов заяви, че лидерът в А група Лудогорец Разград „хваща и обработва съдиите”.

Босът на белите бе гост днес в Актуално студио „Дерби”, като обяви, че с реферите се занимават шефът на школата на Лудогорец Пламен Гетов и административният директор на тима от Разград Георги Караманджуков.

„Да, те ни надиграха, но не изцяло с футболни средства, защото хора като Пламен Гетов и Караманджуков работят по схемата хващане и обработване на съдиите”, заяви Стефанов на въпрос за загубата на Славия с 0:6 от новаците преди месец.

Президентът на Славия не подмина и темата за БФС и националните отбори: „Боби Михайлов съсипа Професионалната футболна лига, за да няма опозиция. От БФС не сме взимали нищо, само даваме, затова им препоръчвам те да се занимават само с националните гарнитури, а ПФЛ с първенството и всички президенти да седнем да се разберем по мъжки, както е във Франция, Дания и Англия. По този начин тоя и оня няма да могат да упражняват натиск върху съдийството.”

„Що се отнася до националния отбор, моето уважение към Валери Божинов, ама може ли да се допусне ден преди мач на националния отбор в лагера на тима да се разхождат разни сватбари?.”

„Новият национален селекционер трябва да е респектираща фигура и никой нищо да не може да му влияе, а не да ми се разхожда с разни манекенки по курорти и да няма нито един изгледан мач на живо. Все още държа на мнението си, че Радуканов, Пенев или някой друг млад треньор трябва да застане начело на националния тим. В никакъв случай да не го дават на моя стар познайник Мъри, че ще почне един правилен футбол, който ще ни докара доникъде”, каза още Венци Стефанов.