"Основната цел на Славия този сезон ще е да сме в топ 6", каза президентът на "белите" Венцеслав Стефанов.

"Смятам, че нашата основна цел е да влезем в първата шестица. Оттам нататък ще гоним и по-високи цели. В момента, както е направена схемата на първенството трябва да сме в топ 6 и после да се готвим за нещо по-сериозно. Имам амбиции да бъда втори, а не шести. Нека всички отбори наистина да докажат, че могат да завършат първенството без простотии и реално да играят. Нека да има истинско първенство. Този клуб, който има финансова възможност да завърши първенството, няма да прави простотии. Хората ще идват на стадиона и ще знаят, че резултатите са истински", каза Стефанов.

Президентът на "белите" разкри и причините поради, които се е разделил с Велислав Вуцов. "Много думи, келаво дете, затова по-малко да говорим и повече да работим. От щаба съм извадил един човек. Проблемът е съвсем вътрешен. Велислав Вуцов е добър треньор. Уважавам го. Неслучайно работихме два пъти заедно, но ми е трудно да ви обясня по-конкретно защо го уволних. Имам претенции, че ние сме поставили основите на добра юношеска школа. Не ми харесва, че изпускаме наши кадри, а ние взимаме други футболисти. Велислав се страхува да работи с млади играчи. Категорично му казах, че или ще играят 4-5 момчета от школата или ще се разделим. Не се разбрахме и аз взех решението. Но този, който дава парите, той поръчва музиката. Вижте Георги Миланов. Ние сме създали много футболисти, които играят в Европа. В последните години нашите треньори се страхуваха да работят с млади, а аз искам да налагаме млади играчи. Това е основният проблем. Няма друга причина. Интересите на Славия седят над всичко. Селекцията на Славия приключи, възможно е още един футболист, но Букарев е човекът, който трябва да питате за това", допълни още Стефанов. Според боса на Славия лицензите на българските отбори трябва да се дават на принципа на банкова гаранция. Стефанов каза още, че откакто управлява Славия не е взел една стотинка от държавата.

"Лицензите трябва да се дават – даваш банкова гаранция, че имаш милион и половина и ти дават. Не може да се разчита на пари от тотото. За какъв национален стадион можем да говорим? Изключено! Ако няма пари отвън някой да го построи, няма шанс. Вариант е само, ако държавата или определени фирми реновират трибуните. Не бива да се дават парите на президентите на клубове. Преди две години и Славия, и ЦСКА, дори и Сливнишки герой играеха на стадион "Славия". Толкова ли е страшно?! Взел съм 0 стотинки от държавата, откакто имам нещо общо със Славия. Надявам се, до края на този месец да успеем да финализираме някои неща във връзка с нашия стадион. Надявам се до година-две стадион Славия да изглежда по съвсем различен начин. Не ме питайте за пари. Сега чакаме юбилея на другия гранд", завърши Стефанов. /БГНЕС