"Нещата в ЦСКА са много по-сериозни и не са там, където акцентират някои лумпени", каза президентът на Славия Венцеслав Стефанов.

"Уважавам ЦСКА, но явно не случи на управници. Нещата са много по-сериозни и не са там, където акцентират някои лумпени и ходят да чупят, и да трошат. За да вземеш нещо, трябва да дадеш, а те искат само да прибират. Защо в ЦСКА нещата стоят по този начин, не знам. Не е моя работа да взимам отношение. Мисля, че нещата в българския футбол са загнили много отдавна. Лошото е, че четири-пет клуба са с изрядна документация. Много от феновете искат победи и титли на всяка цена. Някои от хората, които правят това на всяка цена стигат до ситуацията, в която е ЦСКА в момента. Няма отчетност, няма нищо. Гледах един мач на "Герена" и останах с безпокойство от това, което видях. Явно и с много пари, и с подкрепа, без реална преценка нещата могат да са такива, каквито са в момента в този клуб. Може би, те повтарят грешката, която много правят и тя е, че се взимат чужденци на кило, а пренебрегват собствените си кадри. Това нещо трябва да се промени в българския футбол. Само тогава ще тръгнем напред", каза Венци Стефанов на пресконференция преди началото на първенството.

Стефанов коментира и положението в българския футбол като цяло. "Боби Михайлов не е главният виновник за положението в България. Това, че има 100 кусура в БФС е ясно. Лошото е, че се правят компромиси. Отдавна трябваше на ЦСКА да му бъдат наложени санкции, за да тръгне на чисто. Не може да имаш 35 милиона лева задължения. Гриша Ганчев е правил проверка и ми го каза. "Те имат повече задължения, отколкото моето куче въшки", това ми каза Гришата. Важно е, ако имаш толкова много пари като Лудогорец и други клубове да направиш нещо и навън. Евроидиоти има много в България, мен лично ме е срам. Не може един клуб, който дължи 5-6 милиона и повече да участва в Лига Европа. Това са безумия. Рибата се вмирисва откъм главата, не може да не си плащал осигуровки, данъци и да си мамил 10 години, а после да играеш в евротурнирите. Тези турнири са много хубаво нещо, стига да не ставаш за срам", завърши Стефанов. /БГНЕС