Бившият шеф на надзорния съвет на ЦСКА Стефан Орманджиев взе отношение днес по ситуацията около „червения” клуб.

„Ако вчера футболистите на Миньор бяха облекли червени фланелки щяха да изглеждат по-добре от ЦСКА. Играта на ЦСКА впечатли с безпорядък. Явно атмосферата в ЦСКА е тежка и нещо се разваля. Усещам, че в клуба няма човек, който да каже какво да се прави. Трябва да има постоянна яснота и цялостна политика в клуба”, каза Орманджиев. Бившият съдия обаче подчерта, че според него проблемите не са свързани с треньорския щаб в лицето на Адалберт Зафиров и Милен Радуканов.

„Те поеха отбора в много сложна ситуация”, каза Орманджиев.

Той обаче не пожела да се ангажира с конкретно мнение около слуховете, че е пред завръщане на „Българска армия”. „Ще ви оставя сами да разсъждавате около разказа на Иван Вазов „Иде ли”. В момента си имам ангажименти. Не е хубаво да се коментират неща, които не са в движение”, каза Орманджиев.

Бившият вицепрезидент на БФС даде и схема, по която може да се обърне първенството в сезон пролет-есен. „Може една есен да се направи мини първенство - тип световно и европейско - такова с групова фаза. В нея могат да участват отборите от А и Б група. Така ще се изиграят достатъчно мачове, ще имаме евроучастници, шампиони и ще се оформят А и Б-групите”, заяви още Стефан Орманджиев.