Старши треньорът на Черно море Стефан Генов, който замени Велизар Попов преди седмица, сподели след победата с 1:0 над Локомотив София, че по-спорните ситуации, ако са в полза на другите тимове се свирят, но не и когато са за неговия тим.

Генов направи дебют като наставник на „моряците” при успеха с 1:0 над столичани, като единствения гол в мача реализира Марио Жардел.

„Получи се един много оспорван и драматичен мач срещу силен съперник, но ние бяхме по-настойчиви при гола, което доведе до този резултат. При смяна на треньора изглежда футболисти искат да се докажат, въпреки че аз не съм нов и друг път сме играли по този начин, но не винаги се получава. Трудно реализираме, това е нашият проблем. Дано с тази победа да измием срама и да се извиним на нашите фенове и на ръководството на клуба”, сподели Генов.

„Много здрава битка и много здрав мач се получи. Не случайно Локомотив София има 25 гола, имат силно нападение. Явно ни бяха разучили добре. Те имаха един натиск и с много усилия успяхме да превъртим техните офанзивни действия”, каза още треньорът.

„Мисля, че картоните бяха малко повечко за нашия отбор. Ами аз го виждам като дузпа това положение с ръката в наказателното поле, но ако съдиите не са го видели, значи няма дузпа.” В края на първото полувреме след разбъркване в наказателното поле на Локомотив, остана съмнение за игра с ръка на футболист на гостите, но Антон Генов не свири дузпа.

Колкото до попадението на Марио Жардел, който реализира за първи път за Черно море, Генов каза: „Да, крайно време беше да се разпише за нашия отбор. В много такива случаи той помага и се видя в този мач.”