Кратко съобщение в сайта на Локомотив Пловдив гласи, че Станислав Маламов е с луксация на лявата раменна става и няма да може да тренира в продължение на 3 седмици. Халфът се контузи по време на двубоя срещу Левски вчера и сега рамото му е обездвижено. Потърсихме го да сподели за Дарик радио как се чувства днес, какво си спомня от момента на контузията и как прие победата над Левски?

„ В 25-а минута владеех топката и бях фаулиран от играч на Левски, спомня си Маламов. При падането си ударих много лошо ръката. Изпитах неописуема болка в областта на рамото на лявата ръка. Като цяло ми се губи самият момент, после ми казаха, че Гаджев се е опитал да ми отнеме топката.”

За Станислав Маламов по-важното е, че днес е бил да му направят снимка на проблемното рамо.

„Днес направих снимка на рамото и добрата новина е, че няма счупвания, доволен е Маламов. Днес и не ме боли толкова, колкото вчера. Добре, че доктор Константин Павлов се намеси професионално и ми помогна още на терена и след това дори можах да изгледам второто полувреме от резервната скамейка. Докторът на момента ми намеси рамото и това ме спаси от усложнения.”

За самият мач Маламов е доволен от победата над Левски.

„ Момчетата изиграха много добре тактически мача, сподели Станислав Маламов. Изпълниха треньорските указания и съвсем заслужено спечелихме битката с Левски. Надявам се да продължим с добрите ни резултати, въпреки трудната ни програма, която имаме. Ако продължим да тренираме както досега и изпълняваме указанията на треньора, ще имаме още поводи да радваме нашите верни фенове. Привържениците ни са чудесни и ни подкрепят навсякъде. Мисля ,че няма да имаме проблем да продължим с добрите резултати.”

Маламов сподели, че не е имало след мача някакво по- специално отпразнуване на победата над Левски. Не е имало и нощна обиколка на заведенията в Пловдив, защото днес е имало обявена тренировка.

„ Това, което ми каза доктор Павлов е, че ще трябва да почивам около 3 седмици за да укрепне рамото, сподели Маламов. Ще ми е трудно през това време, но като се върна и започна да тренирам пак ще се чувствам добре. Разбира се, че ще дам всичко от себе си, даже ще тренирам двойно повече от моите съотборници за да си върна титулярното място. Важното е да си върна формата, а за титулярното място решава треньора Сашо Станков. Убеден съм, че Локомотив Пловдив ще е силен …”