„Аз и моите колеги нямаме друга алтернатива освен победата!”, заяви за Гонг футболистът на Литекс Станислав Генчев. „Загубихме в Сандански, направихме равен с ЦСКА, в третия кръг е време и да победим. Напълно съм съгласен с наставника ни Ферарио Спасов, че ако не победим, губим титлата. В българския футбол реалностите са такива – ако до третия кръг имаш само една или две точки, и то след мачове на собствен терен, срещу основните ни конкуренти ЦСКА и Левски ще трябва да сменяме целите си”, добави халфът.

„Не излизам за първи път срещу „сините”. Аз съм от две години в Ловеч и многократно съм играл с тях. Тук няма място за притеснения и сантименти. Колкото и клиширано и да звучи, аз съм професионалист и водещи са интересите на отбора, за който играя сега”, сподели един от най-опитните футболисти на Литекс.

„Съвети преди такъв мач не мога да давам. Всеки предпочита да се настройва индивидуално. Според мен е най-важно да подходим спокойно и без притеснения в ситуациите, които се открият пред нас”, каза още Генчев.

„Срещу ЦСКА не ни достигна опит, самочувствие и малко шанс. Подходихме малко глупаво в момент, в който водехме в резултата и бяхме с човек повече на терена, а допуснахме изравняване”, с недоволство разкри полузащитникът.

„Аз лично бих бил много щастлив, ако всяка седмица играехме срещу Левски, ЦСКА или мачове от евротурнирите. Само така един отбор израства. За съжаление голяма част от отборите в българското първенство са много по-слаби. В последния кръг подценихме Вихрен и заслужено загубихме!”, завърши Генчев.